Dimecres, juny 19, 2024
HomeActualitat col·legialBalears se suma a la recepta electrònica concertada de MUFACE

Balears se suma a la recepta electrònica concertada de MUFACE

Al següent enllaç teniu les instruccions per realitzar la dispensació de receptes MUFACE a través de targeta o codi QR.

El col·lectiu mutualista d’opció concertada resident a les Balears disposarà de recepta electrònica a partir del 12 de març. A partir d’aquest dia, un total de 32.844 mutualistes, entre titulars i beneficiaris residents a les illes, tendran accés a la recepta electrònica concertada.

Així s’ha acordat després d’una reunió formal de tots els organismes implicats que va tenir lloc el 27 de febrer a la seu del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB). La sessió ha estat presidida per Myriam Pallarés, directora general de MUFACE, acompanyada de Raquel Martínez, secretària general en funcions del Consell General de Col·legis Farmacèutics d’Espanya (CGCOF) i Antoni Real, president del COFIB.

A la cita també hi han estat presents Marcos Cobo, director provincial de MUFACE a Illes Balears i representants provincials i nacionals d’ASISA, DKV Seguros i Segurcaixa Adeslas, les tres entitats sanitàries que han subscrit el Concert d’Assistència Sanitària Nacional 2022-2024.

Agilitat en la dispensació de medicaments

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha assenyalat els importants beneficis que suposarà per a milers de mutualistes residents a l’arxipèlag balear poder fer servir la recepta electrònica d’opció concertada. “Igual que ja va passar a les Canàries, l’extensió d’aquest sistema a les Illes Balears evitarà enutjosos desplaçaments i una agilitat en la dispensació de medicaments que farà millorar notablement les condicions de vida de moltes persones”, ha assenyalat.

D’altra banda, Myriam Pallarés ha subratllat que aquest èxit és un “motiu d’orgull per a l’equip que treballa dia a dia a atendre el millor possible el nostre col·lectiu”. Per això, ha agraït als responsables del CGCOF i del COFIB, així com als representants de les tres entitats asseguradores implicades en el projecte, la seva implicació, entrega i serietat en els treballs que han permès engegar la recepta electrònica concertada.

Per part seva, la secretària general en funcions del CGCOF, Raquel Martínez, ha celebrat la inclusió de Balears entre els territoris que ofereixen la recepta electrònica concertada. “Aquest innovador servei facilita als mutualistes que han optat per l´assistència farmacèutica a través d´entitats privades accedir a les seves prescripcions electròniques”, va explicar a la presentació.

A més, va destacar que qualsevol farmàcia comunitària de les comunitats autònomes que disposen d’aquesta opció pugui dispensar les receptes electròniques generades pel sistema de MUFACE. En aquest sentit, Raquel Martínez ha avançat que tant el CGCOF com MUFACE continuaran treballant per avançar en aquest camí comú en benefici dels pacients.

Pel president del COFIB, Antoni Real, la implantació de la recepta electrònica amb les mutualitats suposa un important avenç per a tots els implicats. “A més de facilitar l’accés dels mutualistes al tractament, el nou sistema farà el procés de dispensació més segur i permetrà un millor seguiment farmacoterapèutic a la farmàcia comunitària”, va comentar. Així mateix, va aprofitar per agrair la col·laboració dels farmacèutics i farmàcies balears en l’adaptació a aquest nou sistema i la seva implicació en tots els processos de digitalització.

Per acabar, el president del Col·legi de Metges de les Illes Balears, Carles Recasens, ha posat en valor que la recepta electrònica concertada “dota de seguretat la prescripció i la dispensació de medicaments, millora l’accessibilitat i ve avalada pels Consells Generals de Metges i Farmacèutics i MUFACE, cosa que ofereix garanties també als professionals i als pacients”.

Mapa de la recepta electrònica concertada de MUFACE

Illes Balears suma 32.844 mutualistes (23.269 titulars i 9.575 beneficiaris) que han triat opció concertada. Juntament amb el col·lectiu d’Astúries, Cantàbria, les Canàries, Extremadura, la Rioja, Navarra i Múrcia seran gairebé 200.000 els mutualistes que han triat opció concertada i gaudiran dels seus avantatges, entre ells, la interoperabilitat entre comunitats autònomes que ja ofereix aquest sistema.Vos recordam que al seguent enllaç teniu les instruccions per realizar la dispensació de receptes MUFACE a través de tarjeta o codi QR.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados