Dimecres, juny 12, 2024
HomeEditorialCISMED 2.0, una passa més en la lluita contra les faltes de...

CISMED 2.0, una passa més en la lluita contra les faltes de medicaments

Els casos de desproveïment i faltes de medicaments afecten a tota Europa i amenacen en convertir-se en un greu problema de salut pública. Per això, els farmacèutics, units a través de les organitzacions col·legials, i sota la direcció del Consell General van desenvolupar el Centro de Información sobre Suministro de Medicamentos (CisMED). Aquest sistema d’informació permet detectar en temps real situacions generalitzades de subministrament irregular o inadequat de medicaments a les oficines de farmàcia.

Ara, el Consell General de Farmacèutics ha llançat la nova versió 2.0 de CISMED, amb noves funcionalitats que permetran avançar tendències gràcies a l’ús de tecnologia de ‘machine learning’. Aquesta nova versió amplia les prestacions per a la farmàcia, amb l’objectiu que les incidències de subministrament de medicaments detectades puguin servir d’ajuda a les administracions competents en el desenvolupament de les actuacions necessàries per normalitzar els subministraments, donar resposta a aquestes situacions i contribuir a la continuïtat dels tractaments dels pacients.

Per consolidar els objectius anteriors, i per la importància que suposa la informació sobre incidències de subministrament, cal dotar el sistema d’una regulació d’acord amb l’envergadura del projecte, on intervenen implicacions des del punt de vista de seguretat de la informació, protecció de dades, responsabilitats per l’ús de la informació, etc. Amb això es pretén professionalitzar encara més el servei, amb la finalitat primordial de garantir la màxima qualitat possible, donar la major utilitat a la informació i crear millors formes de comunicació amb les farmàcies que facilitin la consulta de la informació que ofereix CisMED.Per això, us animem a accedir a la següent URL de Registrofarma per acceptar els termes i condicions de la nova versió de CISMED. Les farmàcies que encara no estan adherides al projecte poden donar-se d’alta a la mateixa web o consultant el correu soportecgcof@redfarma.org. Es tracta d’un sistema molt intuïtiu que permet fàcilment ajudar a millorar la situació de les faltes de medicaments dels nostres pacients.

el Consell General de Farmacèutics ha llançat la nova versió 2.0 de CISMED, amb noves funcionalitats que permetran avançar tendències gràcies a l’ús de tecnologia de ‘machine learning’

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados