Dimecres, juny 19, 2024
HomeCooperació i solidaritatEnviaments de medicaments a Gàmbia (Fundació SOM)

Enviaments de medicaments a Gàmbia (Fundació SOM)

A principi de novembre, un grup de vint professionals sanitaris de la Fundació SOM (Sanitaris Oberts al Món) viatjà a la ciutat de Sangyang, a Gàmbia, per desenvolupar un projecte solidari internacional que pretén millorar l’assistència sanitària i la formació de professionals en aquesta zona del país de la costa oest africana. La Fundació SOM, amb seu a Mallorca, està presidida pel doctor especialista en Angiologia i Cirurgia Vascular, Dr. Jaume Julià, i en formen part professionals de la medicina i la infermeria de les Illes amb experiència en projectes sanitaris solidaris desenvolupats en altres parts del món.

En tan sols 8 mesos de vida, aquesta ONG sanitària afronta ja la seva segona expedició, que durarà vuit dies, amb la qual pretén oferir ajuda en els camps de la cirurgia, la pediatria, així com en cures i cribratge de malalts. Especialitats mèdiques adaptades a les necessitats de la població d’aquesta petita localitat gambiana, per oferir una assistència sanitària més eficient. En l’última expedició, organitzada el passat mes de juny, l’equip desplaçat a la zona va practicar al voltant de 70 intervencions quirúrgiques, més de 200 cures i altres tantes consultes de pediatria. Durant els dies que els voluntaris de la fundació romanen a la zona també ofereixen docència a l’escola d’infermeria local, així com educació en matèria d’higiene i asèpsia, tractament de ferides i cures en processos postoperatoris.

En el seu discurs d’agraïment, Cristina Mataró va expressar la seva gratitud pel suport rebut, subratllant la importància crucial de garantir el dret a la salut per a aquells que es troben en situacions de desavantatge. La seva destacada labor ha estat un far per a la millora de les condicions sanitàries globals, i aquest reconeixement de la CECE destaca l’impacte positiu i durador que Apotecaris Solidaris ha tingut en la societat.

El projecte de la Fundació SOM també permet oferir als pacients consultes de telemedicina, així com formació i educació per al personal que treballa al centre de salut, del qual depenen al voltant de 70.000 persones. Els metges i infermers voluntaris de la Fundació SOM porten des de les Illes Balears tot el material amb el qual treballen al lloc, obtingut gràcies a donacions de diferents entitats, entre les quals està Apotecaris Solidaris que ha realitzat la donació de medicaments i material sanitari per un import de 1.200 Euros. Malgrat la quantitat de personal sanitari que s’ofereix com a voluntari, aquesta ONG necessita finançament per dur a terme l’objectiu següent: portar a l’illa pacients, principalment nins, que necessiten d’una atenció mèdica que no poden rebre al seu país.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados