Dimecres, juny 12, 2024
HomeCooperació i solidaritatEnviaments de medicaments a Mali (Fundació Balcat)

Enviaments de medicaments a Mali (Fundació Balcat)

En una col·laboració amb les ONG Associació Família i Societat i la Fundació Balcat Solidaris, Apotecaris Solidaris ha dut a terme un enviament de medicaments a Mali. Aquest país africà es troba enmig de condicions socials i sanitàries crítiques, caracteritzades per un alt nivell de pobresa. Aquesta iniciativa està destinada a ajudar les regions més allunyades de la capital, on les dificultats econòmiques es basen en l’agricultura de subsistència, limitant així el poder adquisitiu de la població local.

Les zones beneficiàries d’aquesta donació de medicaments són les següents:

1. Centre de Salut de Namala Guimbala, Regió de Kayes:

Construït fa 14 anys amb el suport financer de l’Ajuntament de Palma, aquest centre de salut és alimentat per panels solars per garantir un subministrament constant d’energia. S’espera que els medicaments ajudin a atendre una població de 14.800 persones residents en 13 aldees.

2. Centre Materno Infantil de Kouniana, Regió de Sikasso:

Gràcies al finançament de la Fundació Balcat i el Fons Mallorquí de Solidaritat el 2017, aquest centre també compta amb panells solars. La donació de medicaments beneficiarà una població de 28.774 persones, distribuïdes equitativament entre homes i dones.

3. Centre de Salut de N’Golonianasso, Regió de Sikasso:

Després d’una prospecció realitzada a principis del 2019, el Fons Mallorquí de Solidaritat va aprovar un projecte per a la construcció d’una escola d’educació primària. Actualment, el centre de salut, que pateix mancances sanitàries significatives, atén al voltant de 18.000 persones, incloent-hi nins, nines i dones embarassades.

Aquesta iniciativa solidària és essencial per millorar les condicions de vida i la salut d’aquestes comunitats vulnerables a Mali. L’aportació d’Apotecaris Solidaris, en forma de medicaments essencials, té un impacte directe en la millora de l’assistència sanitària en aquestes àrees necessitades. La col·laboració entre les ONG i Apotecaris Solidaris reflecteix l’esperança i la determinació de millorar la qualitat de vida per a aquells que més ho necessiten. Apotecaris Solidaris ha dut a terme les donacions de medicaments i material sanitari per un import de 1.200 Euros.

En el seu discurs d’agraïment, Cristina Mataró va expressar la seva gratitud pel suport rebut, subratllant la importància crucial de garantir el dret a la salut per a aquells que es troben en situacions de desavantatge. La seva destacada labor ha estat un far per a la millora de les condicions sanitàries globals, i aquest reconeixement de la CECE destaca l’impacte positiu i durador que Apotecaris Solidaris ha tingut en la societat.

El projecte de la Fundació SOM també permet oferir als pacients consultes de telemedicina, així com formació i educació per al personal que treballa al centre de salut, del qual depenen al voltant de 70.000 persones. Els metges i infermers voluntaris de la Fundació SOM porten des de les Illes Balears tot el material amb el qual treballen al lloc, obtingut gràcies a donacions de diferents entitats, entre les quals està Apotecaris Solidaris que ha realitzat la donació de medicaments i material sanitari per un import de 1.200 Euros. Malgrat la quantitat de personal sanitari que s’ofereix com a voluntari, aquesta ONG necessita finançament per dur a terme l’objectiu següent: portar a l’illa pacients, principalment nins, que necessiten d’una atenció mèdica que no poden rebre al seu país.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados