Dilluns, juliol 22, 2024
HomeEspai - EsplaiEspai Esplai | Juny 2024

Espai Esplai | Juny 2024

Música

Summer of rock a “Es Jardí”

El proper dia 8 d’agost el cicle de concerts “Es Jardí” organitza un grandíssim homenatge a tres de les millors bandes de rock de la història, grups que no només dominaren els escenaris durant les dècades dels 70, 80 i 90, sinó que també canviaren la forma de viure la música a nivell global. Són Led Zeppelin, Queen i Nirvana, interpretats per les tres millors bandes tribut que podem trobar actualment: Whole Lotta Band, Queen Forever i The Buzz Lovers, respectivament.  Menció a part mereix la banda Whole Lotta Band, referència entre les bandes tribut, amb més de 100 concerts realitzats per tota Espanya i que repassa els clàssics de Led Zeppelin amb la mateixa energia i passió desbordant amb la qual els britànics conqueriren els escenaris d’arreu del món.

Tot, emmarcat en l’immillorable ambient del recinte del Mallorca Live Festival, el seu escenari principal, food-trucks i bon ambient, sense cap dubte una cita ineludible per tots els amants del rock. Entrades disponibles al web de “Es Jardí”. (L. G.)

Música

63è Festival de Pollença

Des del primer Festival de Pollença, celebrat el 1962 a iniciativa del famós violinista anglès Philip Newman, més de 800 artistes de primer ordre han interpretat la seva música al Claustre de Sant Domingo de Pollença: un recinte històric de gran bellesa i excel·lent acústica que permet gaudir-ne de la música sota el cel estrellat.

El 63è Festival de Pollença continua amb la trajectòria d´aquesta cita ineludible per a la ciutadania de Pollença i les persones que visiten el nostre poble el mes d´agost.

L’edició del 2024 del Festival de Pollença aporta un recorregut global a gran part de la història de la música, des de Claudio Monteverdi (Le Consort) fins a autors del segle XX. Es presenta a l’espectador des del renaixement i el barroc fins a la música contemporània. Dins aquest itinerari històric a través de la història de la música es podrà evocar el 175è aniversari de la mort de Chopin, gaudir dels diferents formats que l’esdevenir de la història de la música ha presentat: des de la formació barroca (Le Consort), passant per la formació clàssica (els concerts i simfonia de Mozart amb l’Orquestra de Friburg) fins el simfonisme més poderós del romanticisme i postromanticisme (Filarmònica de Luxemburg i Orquestra del Palau de les Arts de València amb Brahms, Sibelius, Saint Saens, etc.).

L’Ajuntament de Pollença, ha volgut continuar impulsant de manera important el seu Festival, que orgullosament celebra la seva 63a edició aquest 2024, i pot presumir també de continuar sent un dels festivals més notables del panorama estival del nostre país, referent cultural i cita ineludible per a totes les persones amants d´aquestes trobades musicals de primer nivell, que troben a la vila de Pollença molt més que una magnífica oferta de platja i sol.Es poden comprar les entrades a partir del 13 de juny directament al claustre de Sant Domingo o a través de la seva pag. web  https://festivalpollenca.com/es/entradas/ (N.B.)

Tecnologia

L’auge de la IA generativa

Des del CAU COFIB ens recomanen estar atents al futur de la IA.  Pot semblar obvi, però la intel·ligència artificial generativa, ha esdevingut, indiscutiblement, la tecnologia més influent del moment. Només hem vist les primeres passes d’aquesta nova tecnologia i el 2024 serà el moment en què començarem a veure de debò tot el potencial que té. A més, podrem veure un enfocament dirigit a democratitzar el coneixement i la formació en diferents rols i funcions comercials, a més de tècniques.

Gartner (Empresa consultora i de recerca de les tecnologies de la informació amb seu a Stamford, Connecticut, Estats Units) preveu que, “per al 2026, més del 80% de les empreses hauran utilitzat API i models d’IA generativa i/o implementat aplicacions habilitades per a GenAI en entorns de producció, en comparació amb el menys del 5% que es tenia l’any 2023”. Es tracta d’una xifra molt interessant i que ajudarà a la comercialització més ràpida de nous productes, més eficiència i productivitat empresarial, hiperpersonalització i fer arribar la tecnologia més avançada del moment a l’abast de tothom. (T. V.)

Cinema/TV

Bridgerton

Bridgerton és una sèrie ambientada a l’alta societat londinenca de principis del segle XIX i que se centra en dues famílies, els Bridgerton i els Featherington. La serie es basa en els llibres de l’escriptora nord-americana Julia Quinn. 

El 16 de maig es va estrenar la primera part de la tercera temporada i el 13 de juny la segona part. En aquesta tercera temporada la història se centra en Colin Bridgerton, a la recerca d’un pretendent per a Penelope Featherington i per descomptat en Lady Whistledown, que escolta i difon totes les xafarderies de l’alta societat a través del seu diari anònim. (E. S. Col. 2199)

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados