Dimecres, juny 12, 2024
HomeEspai - EsplaiEspai Esplai | Octubre 2023

Espai Esplai | Octubre 2023

Múscia

Victor Manuel Tour 75

El cantant i gran compositor asturià vol celebrar amb el seu públic una data molt especial que be mereix una gira per tota Espanya. Amb motiu dels seus 75 anys presen ta el seu darrer Tour “La Vida en Canciones” que recull i reviu els seus quasi 60 anys de música i carretera. Baix el lema ‘El escenario todo lo cura’, Victor Manuel ha preparat una actuació en la que resumeix amb un repertori molt eleccionat, totes les dècades repletes de cançons, vivències i anècdotes.

Repassarà la seva trajectòria artística a través dels seus temes més coneguts i reconeguts, des de ‘Soy un corazón tendido al sol’ o ‘El abuelo Victor’ passant per ‘Solo pienso en ti’, fins ‘Nada sabe tan dulce como su boca’, entre molt d’altres. Cantant, productor i compositor de cançons, per consum propi i per altres artistes, te registrat al seu nom més de 500 temes i es refereixen a ell com un gran lletrista lúcid i sensible i un representant de la història viva de la música popular espanyola. Els seguidors d’aquest gran artista podreu gaudir d’aquest espectable en format banda, el proper 15 de desembre a l’Auditòrium de Palma. N.B.

Lectura

Azul salado

Azul salado és la primera novel·la de la mallorquina Marta Simonet. La prota gonista de la novel·la és Marina, una jove que està a punt d’aconseguir la seva millor feina com a publicista a Madrid, però una trucada de la seva mare farà que torni a la seva Mallorca natal i prengui la direcció de La Ultramarina, el negoci familiar. La Ultramarina és una casa de menjars molt especial, on reviu els records que atresora amb les dones més importants de la seva vida: l’àvia Carmen, la seva mare i la seva germana Irene. En un moment vital clau, aquesta tornada a les arrels obligarà a Marina a replantejar-se moltes coses, encara més quan descobreixi, entre les velles pàgines d’un llibre de receptes, una fotografia que li portarà ressons dels seus orígens. (E.S. Col. 2199)

Oci

Aljub del Centre Cultural de la Misericòrdia.

Ja es pot visitar a Palma l’aljub del Centre Cultural de la Misericòrdia després de tres anys de feines de rehabilitació. Aquest antic dipòsit es va descobrir sota el pati de les dones i és un espai de més de 250 metres quadrats i sis metres d’alçada amb arcs i voltes de marès, que es pot recorrer a travès d’una passarel·la. La il·luminació i la remor de l’aigua fan que el recorregut sigui molt agradable. La visita a l’aljub és gratuïta i l’horari és de 10.30 a 13:30 i de 17.00 a 20.00 h. de dilluns a diumenge. (R. G. Col. 1093)

TV

Justified

Una recent crònica de El País proposava la serie Justified. La ley de Raylan com una de les millors sèries policíaques de la història. A l’article planteja, emperò, si es tracta d’una sèrie policíaca, si encaixa millor en el realisme social, o si es tracta d’un western modern. Sigui com sigui les 5 temporades de Justified són una meravella, amb trames que mantenen una gran tensió i uns personatges absolutament addictius. El protagonista és un agent del xèrif que es dedica a cercar fugitius i que, a més, necessita poques raons per acabar amb un clàssic duel per veure qui desenfunda primer. Basada en relats del gran escriptor nord-americà Elmore Leonard i protagonitzada per Timothy Olyphant com el Marshall Raylan Givens, aquest actua com si estigués al salvatge Oest en ple segle XXI. A causa dels continus conflictes amb els seus superiors, aquests decideixen enviar-lo al seu poble natal, a Kentucky, on es retroba amb vells coneguts que ara es mouen per l’altra banda de la llei. Tots els capítols es poden veure a Disney+ i s’acaba d’estrenar una nova temporada que transcorre a Detroit. (L. G.)

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados