Dilluns, juliol 22, 2024
HomeCooperació i solidaritatHomenatge a Francesca Armengol i Antoni Torrens per la seva contribució a...

Homenatge a Francesca Armengol i Antoni Torrens per la seva contribució a la cultura popular mallorquina

El passat diumenge, 2 de juny, el monestir de La Real de Palma va acollir un emotiu acte de reconeixement a Francesca Armengol i Antoni Torrens, dues figures destacades en l’àmbit de la cultura popular mallorquina. L’esdeveniment va començar a les 19.30 hores i va comptar amb diverses intervencions i actuacions musicals, entre les quals van destacar les de Biel Majoral i els Germans Martorell.

Aquest homenatge va ser organitzat per diverses persones que han col·laborat durant les darreres dècades en entitats de la societat civil mallorquina, reconeixent així la valuosa feina feta per Armengol i Torrens al llarg dels darrers quaranta anys.

Un compromís amb la llengua, la cultura i el país

Francesca Armengol ha estat sempre vinculada a moviments socials que han treballat incansablement per la defensa de la llengua, la cultura i el país. A més, la seva implicació en moviments de solidaritat internacional ha estat un altre aspecte destacat de la seva trajectòria.

Per la seva banda, Antoni Torrens i Gost ha estat promotor d’incomptables iniciatives en l’àmbit de la cultura popular. El seu compromís amb la lluita per la llengua, la cultura i el país ha estat constant al llarg dels anys, deixant una empremta profunda en la societat mallorquina.

Les paraules de Bartomeu Adrover i Fiol, vicepresident d’Apotecaris Solidaris

Durant l’acte, Bartomeu Adrover i Fiol, vicepresident d’Apotecaris Solidaris, va oferir un discurs molt emotiu en què va recordar els inicis de l’organització i la implicació de Francesca Armengol i Antoni Torrens:

“Fa prop de 30 anys, un grup de farmacèutiques i farmacèutics d’arreu de les Illes Balears decidiren organitzar-se per alleujar el sofriment de la població de la regió dels Grans Llacs, a Àfrica; una regió que estava essent devastada per un terrible conflicte ètnic-polític que costà milers i milers de vides”.

Es tractava de canalitzar la solidaritat de les Illes Balears fent arribar medicaments i productes sanitaris a aquella part del món on tanta falta feien. Entre aquells professionals farmacèutics sensibles i solidaris, com bé haureu endevinat, hi eren, naturalment, na Xisca i en Toni.

D’aquella mobilització sorgí Apotecaris Solidaris, l’organització farmacèutica balear d’ajuda humanitària a la qual en Toni i na Xisca no només li donaren el seu primer impuls fundacional sinó que hi han col·laborat activament fins, pràcticament, a dia d’avui.

Des d’Apotecaris Solidaris hem tingut la sort de compartir amb Xisca i Toni, molts de moments però, més enllà d’això, volem remarcar que heu estat i sou un referent en la defensa d’aquells valors i aquelles causes que ens fan sentir orgullosos de ser qui som: la defensa de la nostra llengua catalana, tant atacada i amenaçada sempre; la defensa de les nostres festes i tradicions – tasca en la qual en Toni, com tots sabeu – hi ha fet aportacions destacadíssimes…

Per acabar Tomeu Adrover va agrair a tots dos que hàgiu estat i continueu essent un exemple: un exemple de dedicació a causes nobles i un exemple, en definitiva, d’humanitat. 

Per tot això, Toni i Xisca, moltes gràcies.

Una cita imprescindible

L’acte d’homenatge va ser una oportunitat per agrair i reconèixer públicament la dedicació de Francesca Armengol i Antoni Torrens a la cultura i els valors de Mallorca. Tots aquells que han participat en les entitats de la societat civil mallorquina i que valoren la feina feta per aquests dos activistes van tenir l’oportunitat d’assistir a aquest esdeveniment especial, deixant un record inesborrable en tots els presents.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados