Dimecres, juny 12, 2024
HomeActualitat col·legialIlles Balears ja utilitza la recepta electrònica concertada

Illes Balears ja utilitza la recepta electrònica concertada

Els mutualistes d’opció concertada residents a les Illes Balears poden utilitzar des del dia 12 de març la recepta electrònica a qualsevol farmàcia de la comunitat autònoma

Concepción Jiménez, una mutualista d’opció concertada de les Illes Balears, va obtenir el passat 12 de març la seva prescripció habitual amb l’e-recepta i la seva medicació a una farmàcia de Palma (Farmàcia Joy-Alomar), estrenant així el Sistema de Recepta Electrònica de MUFACE ( SIREM) desenvolupat en la nostra Comunitat Autònoma.

A l’acte hi van assistit el director provincial de MUFACE a les Illes Balears, Marcos Cobo; el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB), Antoni Real, i el president del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB), Carles Recasens.

El desenvolupament i la posada en marxa d’aquesta fase del projecte de recepta electrònica ha estat fruit del treball conjunt de MUFACE, el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF) i el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB), amb l’important suport del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, entitat essencial en la implantació efectiva de l’e-recepta.

Benefici per a 16.136 mutualistes a Illes Balears

El col·lectiu mutualista adscrit al Servei Provincial de MUFACE a les Illes Balears que rep assistència sanitària amb entitats d’assegurança -opció concertada- està format per 16.136 persones (11.707 titulars més 4.429 beneficiàries).

Totes elles podran, a partir d’avui, obtenir les receptes i adquirir els medicaments corresponents utilitzant només la targeta sanitària de l’entitat. El servei de recepta electrònica inclou els visats, per la qual cosa ja no s’han de fer a les oficines de MUFACE, excepte algunes excepcions concretes.

Com utilitzar la recepta electrònica concertada

El col·lectiu mutualista d’opció concertada de les Illes Balears ja pot acudir als metges del quadre mèdic que els correspongui perquè activin la prescripció digital.

Des d’aquesta data tenen 10 dies per recollir el producte a la seva oficina de farmàcia, presentant la targeta d’entitat. Si no ho fan dins de termini, la prescripció quedarà inactiva i ja no es podrà obtenir el medicament.

Després de la primera recollida, si es tracta d’un tractament crònic, es pot continuar recollint el medicament a la farmàcia amb periodicitat mensual durant el període de temps marcat pel facultatiu, fins a una durada màxima d’un any. Passat aquest temps caldrà renovar la prescripció.

De totes aquestes novetats se n’està informant el col·lectiu mutualista d’opció concertada de les Illes Balears mitjançant correu electrònic.

E-recepta interoperable ja a vuit comunitats autònomes

Illes Balears és la vuitena comunitat autònoma que s’uneix al Sistema de Recepta Electrònica de MUFACE (SIREM) després d’Astúries, les Canàries, Cantàbria, Extremadura, la Rioja, Múrcia i Navarra. En totes elles l’e-recepta és interoperable, per tant les persones mutualistes d’opció concertada de les Illes Balears que es desplacen temporalment a alguna d’aquestes comunitats podran obtenir receptes i retirar els medicaments o productes prescrits.

D’altra banda, el col·lectiu de MUFACE acollit a l’opció pública ja utilitza l’e-recepta a totes les comunitats autònomes. En aquest cas, el procés va començar el 2014 amb Extremadura i va concloure el 2022 amb les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla (INGESA).

En total, més d’un 40% del col·lectiu de MUFACE a tot el territori, entre opció pública i concertada, ja disposa de recepta electrònica.

Un gran avenç

La recepta electrònica garanteix la racionalitat de l’ús dels medicaments, la traçabilitat i la seguretat.

Així mateix, es facilita al col·lectiu mèdic, la col·laboració del qual és primordial a través dels respectius col·legis, el seguiment de l’historial farmacoterapèutic del pacient i la seva fidelització als tractaments pautats, alhora que disminueix el nombre de visites a la consulta. Per la seva banda, per al pacient, millora l’accés als seus tractaments i evita desplaçaments tant a la consulta com a les oficines de MUFACE per obtenir talonaris en paper o visats.

Per a MUFACE, com a organisme públic obligat a la vigilància de l’ús racional de medicaments, la recepta electrònica és garantia de traçabilitat i seguretat i un objectiu irrenunciable.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados