Dimecres, juny 12, 2024
HomeActualitat col·legialJosep A. Tur, nou acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Nacional de...

Josep A. Tur, nou acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia

El doctor en farmàcia va impartir la conferència "Vida perinatal i obesitat infantil: el paper del farmacèutic"

El doctor Josep Antoni Tur Marí, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de les Illes Balears i vocal d’Alimentació del COFIB, va prendre possessió el 23 de gener passat com a acadèmic corresponent de la Real Academia Nacional de Farmacia. L’acte va tenir lloc a la seu de la institució, a Madrid. El doctor Josep Antoni Tur Marí va impartir la conferència Vida perinatal i obesitat infantil: el paper del farmacèutic i va ser presentat per l’acadèmica numerària, la doctora Ascensión Marcos Sánchez.

El nomenament del doctor Josep A. Tur com a acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia suposa un reconeixement a la seva trajectòria acadèmica i investigadora, que s’ha centrat en els camps de la nutrició comunitària, epidemiologia nutricional, activitat física i estrès oxidatiu, els antioxidants i els aliments de disseny, així com la dieta mediterrània i la prevenció de malalties cardiovasculars.

El doctor Tur ha estat director del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la Universitat de les Illes Balears i membre de la secció de Seguretat Alimentària i Nutrició del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). Forma part, com a vocal d’Alimentació, de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears, de la Fundació de les Ciències Farmacèutiques de les Illes Balears i de la Junta de Govern i Comitè Científic de la Vocalia d’Alimentació del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics. Ha participat com a redactor de la Declaració de la Dieta mediterrània com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO (2010), és acadèmic fundador de l’Acadèmia Espanyola de Nutrició i Ciències dels Aliments i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

El doctor Tur és autor de més de 65 llibres i capítols de llibres, de 403 articles científics i de 8 patents d’aplicació (4 de nacionals i 4 d’internacionals), amb tres productes en explotació. Ha participat a la creació d’una empresa derivada (spin-off) universitària i ha dirigit 35 tesis doctorals. Al llarg de la seva carrera ha obtingut 24 premis de recerca. 

Des de Món Apotecari volem felicitar el doctor Josep Tur per aquest nomenament. Tots els que hem tengut el privilegi de poder treballar amb ell sabem que és un merescut reconeixement tant per la seva magnífica trajectòria professional com pel seu esperit engrescador i actiu. Enhorabona Pep!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados