Diumenge, maig 26, 2024
HomeActualitat col·legialIlles Balears és la segona Comunitat amb més recertificacions professionals

Illes Balears és la segona Comunitat amb més recertificacions professionals

La recertificació avalua periòdicament l’activitat professional, formativa i investigadora de cada farmacèutic

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears forma part del sistema de Recertificació Contínua del Farmacèutic (RCF) promogut pel Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics. El procés, que avalua i reconeix l’acceptació del codi deontològic, la no existència de sancions i el desenvolupament professional continu dels farmacèutics col·legiats, és un sistema voluntari de desenvolupament professional que busca garantir als ciutadans l’existència de professionals farmacèutics competents en cadascun dels àmbits de la professió. Actualment la nostra Comunitat és la segona amb el nombre més alt de recertificacions de farmacèutics a nivell nacional.

El principal objectiu de la recertificació professional és el reconeixement periòdic de l’activitat professional, formativa i investigadora duta a terme per cada farmacèutic de manera individual en el seu àmbit professional d’exercici i entre les principals característiques trobem que es tracta d’un procés voluntari i gratuït i té una validesa de 6 anys.

En la majoria de països d’Europa, el procés de RCF és obligatori per poder exercir la professió i en alguns casos el no compliment implica multes econòmiques, treball sota supervisió, etc. En el cas d’Espanya i Alemanya, el procés és voluntari.

El sistema de recertificació a poc a poc es va estenent per tot el territori espanyol, ja són 12 les comunitats autònomes que han iniciat el procés, 39 segueixen en preparació i només 1 encara no està adherida. Cal destacar que actualment la nostra Comunitat és la segona amb més certificats emesos a escala nacional, només per darrere Guipúscoa.

Requisits per sol·licitar la RCF

Per a l’obtenció del certificat el col·legiat ha de complir uns requisits mínims:

 1. Estar col·legiat al COFIB.
 2. Exercir o haver exercit de manera professional en l’àmbit farmacèutic durant un període mínim de 6 anys des de la finalització de la llicenciatura o grau.
 3. Acceptar el codi deontològic de la professió i no tenir sancions fermes de codi deontològic.
 4. Superar els punts mínims en els següents apartats:
 1. Activitat Professional: 25 punts.
 2. Formació:
  1. Tenir mínim 20 punts (dels quals 17 crèdits han de ser de Formació Continuada).
  2. Haver realitzat 7 activitats de Formació Continuada en el període avaluat.
  3. Haver realitzat activitats de Formació Continuada com a mínim durant 3 anys en el període avaluat.

Com sol·licitar el certificat

Tot el procés de sol·licitud de la RCF es realitza a través de la plataforma oficial que ha habilitat el Consell General. Es tracta d’una plataforma telemàtica, molt intuïtiva i de fàcil accés, a la qual us podeu donar d’alta a través del següent enllaç:

Nou Usuari – Plataforma RCF

Una vegada donat d’alta el compte, ja es pot iniciar sessió i començar a pujar tots els documents per justificar la RCF. 

Al menú principal trobem l’opció de repositori, on es poden emmagatzemar virtualment tots els documents que acreditin l’experiència laboral i les activitats formatives realitzades. En aquest apartat de la web, només hi té accés el mateix col·legiat. El Consell General, amb el repositori, ens facilita una base de dades pròpia on poder guardar tota la informació personal i tenir-la a mà, amb un sol clic, per a quan la necessitem.

Una vegada s’ha inclòs tota la documentació l’usuari pot sol·licitar la recertificació. La sol·licitud serà avaluada per un comitè del COFIB format per 5 farmacèutics i serà ratificat per la Secretaria del COFIB i, posteriorment, per la Secretaria del Consell General. Una vegada emès, el certificat estarà disponible a la plataforma per descarregar i imprimir quan sigui necessari.

Webs d’interès:

 1. Farmacéuticos – https://www.farmaceuticos.com/farmaceuticos/recursos-farmaceuticos/recertificacion-continua-del-farmaceutico/
 2. COFIB – https://www.cofib.es/ca/rcf.aspx
RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados