Dimecres, juny 19, 2024
HomeCooperació i solidaritatMedicaments que curen, campanya per a la donació apropiada de medicament i...

Medicaments que curen, campanya per a la donació apropiada de medicament i l’ús racional de productes sanitaris.

Apotecaris Solidaris du a terme el projecte Medicaments que curen des de l’any 2020 i durant els cursos escolars 2022-2023 i 2023-2024. El projecte s’iniciarà a l’IES Marratxí, Guillem Cifre de Colonya, Arxiduc, Josep Maria Guàrdia.

El projecte està finançat pel Govern Balear i aprovat a través de la Convocatòria 2023 de projectes de sensibilització social i educació per al desenvolupament.

Resum del Programa

1. Objectiu general: El projecte pretén desenvolupar les capacitats de sis centres educatius d’educació secundària per a promoure processos de transformació social i mobilització en favor del dret a la salut. Es facilitaran tallers orientats a 3° de E.S.O que es fonamenten en una metodologia experiencial i lúdica (jocs de rol, projectes d’aula, contacte amb entitats socials…) en matèria de salut global, Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), donacions apropiades de medicaments i productes sanitaris i ús racional.

2. Metodologia: aquest programa es realitzarà mitjançant la coordinació del centre educatiu i entitats socials que treballen en l’àrea de la salut, per a motivar a l’alumnat en el desenvolupament de coneixements i capacitats sobre drets humans, dret a la salut i associacionisme. Aquesta metodologia educativa anomenada aprenentatge-servei (ApS), cerca oferir un procés formatiu experiencial, en el qual a través de l’aprenentatge que l’alumnat realitzi s’aconsegueixi elaborar de manera participativa uns materials de sensibilització que seran difosos en els centres educatius i entre la població en general de Balears.

Quines són les funcions de cada part implicada

  • Apotecaris Solidaris:

-Formula el projecte i coordina la seva execució. Cerca el finançament necessari per a la realització de totes les activitats.
-Contacta i coordina a docents i entitats socials participants.
-Coordina el procés de disseny participatiu, elaborant proposada de partida i sistematitzant conclusions.
-Organitza i dinamitza les sessions del programa ApS, amb suport de docents de centres formatius.
-Sistematitza resultats del programa ApS, elabora dossier de sensibilització i distribueix entre centres educatius.
-Realitza el seguiment amb docents i entitats socials.
-Dinamitza avaluació amb participants, proposant metodologies d’avaluació i sistematitzant conclusions i propostes de millora.
-Organitza la difusió, i contacta amb altres centres per a proposar en anys successius

  • Centre educatiu – docent involucrat/a:

-Signen la carta de suport per a la proposta de realització del primer any d’aquest programa.
-Proposen una persona d’enllaç amb Apotecaris Solidaris, per a participar en la revisió del programa didàctic i el seguiment del programa.
-Programa els primers tallers de sensibilització per a alumnat a realitzar en el seu centre.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados