Dilluns, juliol 22, 2024
HomeActualitat col·legialMés de 1.100 dibuixos han participat a la 4a edició del concurs...

Més de 1.100 dibuixos han participat a la 4a edició del concurs de dibuix infantil sobre Protecció Solar

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Balears i l’Associació Espanyola Contra el Càncer han lliurat els premis als guanyadors de la quarta edició del concurs de dibuix sobre ‘Protecció Solar’, que ha comptat amb més de 1.100 dibuixos d’escolars amb edats compreses entre els 6 i els 12 anys.

Un jurat, format per representants de l’Associació, del COFIB i un expert extern, ha estat l’encarregat de seleccionar els tres millors dibuixos de les tres categories: cicle inicial d’Educació Primària (1r i 2n curs), cicle mitjà (3r i 4t curs) i cicle superior (5è i 6è curs) i han valorat tant l’originalitat del dibuix com la qualitat d’aquest, tenint present l’edat del seu autor a cada categoria i l’assimilació dels consells sanitaris sobre fotoprotecció solar emesos per ambdues institucions.

L’objectiu del concurs és involucrar la població infantil en el paper important que juga la protecció solar en la cura de la salut i la prevenció del càncer de pell; optant a més a fantàstics premis com un viatge a València, gràcies a la col·laboració de la Fundació Oceanogràfic València i Viajes Kontiki, per als guanyadors; una targeta regal per valor de 60 euros de La Casa del Llibre, segon premi i un lot de material escolar valorat en 40 euros de la papereria Folder, tercer premi.

Aquest any, els guanyadors han estat Miguel Martí Pons (Palma) a la categoria 1r i 2n d’EP; Martina Mendioroz Casasnovas (Ciutadella) a la categoria de 3r i 4t i Darío Bueno (Palma) a la categoria 5è i 6è curs, els quals gaudiran del viatge a València per a dues persones i quatre entrades a l’Oceanogràfic.

El segon premi de cada categoria ha estat per a Daniel Grasso Cortés (Inca), Adriana Salas Tabernero (Palma) i Zakaria Madrone (Inca) i el tercer premi per a Maikel Kay Sánchez (Inca), Jaime Onaindia Taracón (Palma) i Emma Vilafranca Mora (Maó), respectivament.

Dibuixos guanyadors

Sorteigs a les escoles

Per segon any consecutiu, els centres educatius també han pogut participar com a grup al sorteig del ‘Kit Divertit i Saludable’, amb la col·laboració de La Roche Posay. S’han inscrit un total de 63 classes d’Educació Primària i els guanyadors han estat 2n B de La Salle Manacor, 3r B del Col·legi Beat Ramon Llull d’Inca i 6è A del CEIP Rodamilans de Sineu.

Amb aquestes iniciatives es vol conscienciar els més petits sobre la importància d’aplicar-se protector solar almenys mitja hora abans de posar-se al sol i repetir l’aplicació cada dues hores i després de sortir de l’aigua, utilitzar ulleres de sol per protegir els ulls, evitar exposar-se al sol les hores centrals del dies -entre les 12.00 i les 16.00 hores- i fer servir fotoprotector i roba adequada durant les activitats a l’aire lliure, també en dies ennuvolats.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados