Dimecres, juny 12, 2024
HomeCooperació i solidaritatApotecaris Solidaris i Farmamundi inicien una intervenció d’emergència pel terratrèmol al Marroc

Apotecaris Solidaris i Farmamundi inicien una intervenció d’emergència pel terratrèmol al Marroc

L’acció humanitària a les aldees de les regions de Taroudannt i Amzmiz se centra en l’entrega d’articles d’abric i de primera necessitat, aliments i assistència psicològica.

Apotecaris Solidaris i Farmamundi inicien una intervenció d’emergència de la mà de l’organització marroquina Y-PEER Marroc (Peer Education Training and Research Institute) per donar suport a les víctimes de les aldees més afectades a les muntanyes de l’Alt Atles. Gràcies al projecte d’emergències d’Apotecaris Solidaris, l’acció humanitària se centra en l’entrega d’articles d’abric i de primera necessitat, així com kits de dignitat per a dones. També es distribuiran kits nutricionals i assistència psicològica especialitzada per a més de 6.500 dones, menors i persones vulnerables de les regions de Taroudannt i Amzmiz.

Prioritzar els articles d’abric i aliments

Juntament amb l’organització local Y-PEER, es distribuiran articles d’abric i de primera necessitat. També es proporcionaran kits nutricionals i es facilitarà assistència psicològica especialitzada amb sessions individuals i grups amb quatre especialistes en psicologia.

En el moment del tancament de l’edició de Món Apotecari, el Ministeri de l’Interior del Marroc elevaba a 2.862 el nombre de persones mortes per aquest terratrèmol que va sacsejar Marroc el divendres 8 de setembre a la nit i situa la xifra de persones ferides en 2.562. Segons l’OMS, hi ha més de 300.000 persones afectades, de les quals gairebé 30.000 viuen a menys de 15 quilòmetres de l’epicentre del sisme a l’aldea d’Iguil, a uns 60 quilòmetres al sud-oest de Marràqueix. El terratrèmol va assolir una magnitud de 6,8 i es converteix en el pitjor que ha patit Marroc en un segle.

L’ajuda humanitària proporcionada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) a Marroc en resposta a un terratrèmol és un exemple de col·laboració internacional en situacions de desastre natural. Quan Marroc es va enfrontar a un terratrèmol devastador, Espanya, a través de l’AECID, va respondre amb una varietat de recursos i suport destinats a alleujar el sofriment i ajudar en la recuperació.

Aquesta ajuda humanitària va incloure:

1. Subministraments d’Emergència: L’AECID va proporcionar subministraments d’emergència com ara aliments, aigua potable, mantes, tendes de campanya i altres elements essencials per ajudar les persones afectades a sobreviure i cobrir les seves necessitats immediates.

2. Assistència Mèdica: Equips mèdics i professionals de la salut espanyols es van desplaçar a la zona afectada per proporcionar atenció mèdica d’emergència a les persones ferides i malaltes. Es van establir clíniques temporals per atendre els afectats.

3. Refugi i Allotjament: Es van proporcionar refugis temporals i allotjament a les persones que van perdre les seves llars a causa del terratrèmol. Aquests refugis oferien protecció contra les inclemències del temps i proporcionaven un lloc segur per a les famílies afectades.

4. Coordinació amb Autoritats Locals: L’AECID va treballar en estreta col·laboració amb les autoritats marroquines i altres organitzacions humanitàries per coordinar la resposta i garantir que l’ajuda arribés a qui més la necessitava.

5. Suport Psicosocial: A més de les necessitats físiques, es va proporcionar suport psicosocial a les persones traumatitzades pel desastre. Això va incloure serveis d’assessorament i suport emocional.

La resposta de l’AECID en aquesta situació subratlla la importància de la cooperació internacional i la solidaritat en moments de crisi. L’ajuda humanitària no només va alleujar el sofriment immediat, sinó que també contribuirà a la recuperació a llarg termini de la regió afectada. A més, va reforçar les relacions bilaterals entre Espanya i Marroc en demostrar el compromís d’ambdues nacions amb l’assistència humanitària i la cooperació en moments de necessitat. Aquesta col·laboració és fonamental per abordar reptes globals i promoure un món més segur i resilient.

EMERGÈNCIA TERRATRÈMOL MARROC
COMPTE CAIXABANK:
ES86 2100 8634 2702 0000 8067
BIZUM: 05210
RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados