Dimecres, juny 12, 2024
HomeCooperació i solidaritatResposta humanitària amb èmfasi en la salut mental i suport psicosocial (SMAPS)...

Resposta humanitària amb èmfasi en la salut mental i suport psicosocial (SMAPS) a la PDI del Districte d’Afrin, Síria

Apotecaris Solidaris ha iniciat el projecte de post emergències titulat “Resposta humanitària amb èmfasi en la salut mental i suport psicosocial (SMAPS) a la PDI del Districte d’Afrin, Síria, afectada pels terratrèmols del mes de febrer de 2023″, per un import total de 60.000 euros per la Direcció General de Cooperació del Govern Balear. 

Quin és l’objectiu principal del projecte?

L’objectiu principal d’aquesta acció és implementar una estratègia de resposta humanitària centrada en la salut mental i el suport psicosocial (SMAPS) per a la població desplaçada interna a Jindires, Síria. Es cerca garantir l’accés a serveis essencials i protegir els drets de les persones afectades, especialment els nins, nines i adolescents (NNA) en situació de vulnerabilitat extrema. A través de l’establiment d’espais segurs i l’oferta de teràpies adequades cultural i religiosament, es pretén millorar el benestar emocional i psicològic dels beneficiaris.

On es du a terme?

Les activitats es desenvolupen en camps de persones desplaçades internament al municipi de Jindires, subdistricte de Jindires, Districte d’Afrin, Governació d’Aleppo, Síria. Es prioritzaran 17 dels 48 camps identificats com a més necessitats, incloent els camps de Hayel, Al-Rifatia 1, Al-Rifatia 2, Abu Yarub, Ma’sarat Al-Falaheen, Kafaf, Ehsas 1 i 2, Al-Qalaa, Kafr Obeid, Salet Sibianki, Al-Talal 3, Al-Bashir, Ma’amal Al-Blok, Ma’sarat Abu Shiro, Al-Hashma, Al-Rayhan i Al-Jabal.

Quina és la població beneficiària?

El col·lectiu objectiu del projecte està format per 100 nins, nines i adolescents (NNA) desplaçats interns, amb una distribució equitativa per gènere (50 nines i 50 nins). Aquests beneficiaris provenen principalment de la població desplaçada siriana, amb edats compreses entre els 5 i els 17 anys. Es prioritzen aquells que han experimentat traumes, com orfes, els que han perdut familiars en terratrèmols o han patit violència sexual.

Descripció de les activitats:

A.1. Avaluació Inicial Ràpida (IRA) amb èmfasi en Salut Mental i Suport Psicosocial en Emergències (SMAPS):

Es realitzarà una avaluació inicial per recollir dades bàsiques sobre la situació de l’emergència, identificar necessitats i prioritzar accions humanitàries. Aquesta avaluació es coordinarà amb organitzacions locals i internacionals i inclourà entrevistes, grups de discussió i recollida de dades en camps de desplaçats. L’objectiu és obtenir una visió completa de les necessitats dels beneficiaris i adaptar la resposta del projecte en conseqüència.

A.2. Creació d’espais segurs amb pràctiques terapèutiques culturalment i religiosament apropiades:

Es seleccionaran 100 NNA vulnerables per participar en activitats psicosocials, com pintura, jocs, excursions i sessions de teràpia. Aquests espais proporcionaran un entorn segur i estimulant per als beneficiaris, permetent-los expressar-se i relacionar-se de manera positiva. Es realitzarà un seguiment continu per avaluar l’impacte de les activitats i identificar les necessitats específiques de cada participant.

Conclusió:

El projecte representa un esforç coordinat per proporcionar suport psicosocial a NNA desplaçats interns a Jindires, Síria, en resposta a les necessitats derivades de la situació d’emergència. A través de la col·laboració amb socis locals i internacionals, es cerca garantir que els beneficiaris rebin el suport necessari per superar els traumes i millorar el seu benestar emocional i psicològic. Això no només contribuirà a protegir els drets dels NNA, sinó que també ajudarà a construir una comunitat més resistent i saludable enmig de les circumstàncies difícils que enfronten.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados