Dimecres, juny 12, 2024
HomeCooperació i solidaritatResposta humanitària en salut mental i suport psicosocial (SMAPS) a la PDI...

Resposta humanitària en salut mental i suport psicosocial (SMAPS) a la PDI del Districte d’Afrin, Síria

Apotecaris Solidaris ha rebut la notificació de l’aprovació del projecte de  post emergències titulat “Resposta humanitària amb èmfasi en la salut mental i suport psicosocial (SMAPS) a la PDI del Districte d’Afrin, Síria, afectada pels terratrèmols del mes de febrer de 2023″, per un import total de 60.000 euros per la Direcció General de Cooperació del Govern Balear. 

La proposta té com a col·lectiu objectiu a 100 menors i adolescents desplaçats interns (PDI) a Jindires, afectats pels terratrèmols ocorreguts al mes de febrer de 2023 al nord de Síria i que es troben en condicions d’extrema vulnerabilitat.

L’acció té com a objectiu específic implementar una estratègia de resposta amb èmfasi en l’atenció a la salut mental i suport psicosocial (SMAPS) per a la població desplaçada interna a Jindires, Districte d’Afrin, Governació d’Alep, Síria. Contribueix a protegir el dret a l’assistència humanitària, tenint com a punt de partida els següents supòsits: en articular espais per a l’atenció a la salut mental i el benestar psicosocial de menors, adolescents i joves, es garanteixen serveis continuats d’atenció a la SMAPS i protecció.Les activitats es duen a terme als camps de persones desplaçades internament al municipi de Jindires, subdistricte de Jindires, Districte d’Afrin, Governació d’Alep, Síria. A causa del terratrèmol esmentat, s’han habilitat 48 camps per a l’arribada dels desplaçats, que representen el 40% de la població kurda. D’aquests 48 camps, les activitats es realitzaran en 17 d’ells, identificats com els més necessitats: els camps de Hayel, Al-Rifatia 1, Al-Rifatia 2, Abu Yarub, Ma’sarat Al-Falaheen, Kafaf, Ehsas 1 i 2, Al-Qalaa, Kafr Obeid, Salet Sibianki, Al-Talal 3, Al-Bashir, Ma’amal Al-Blok, Ma’sarat Abu Shiro, Al-Hashma, Al-Rayhan i Al-Jabal.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados