Dimecres, juny 19, 2024
HomeNodofarma AssistencialSecció Nodofarma Assistencial

Secció Nodofarma Assistencial

Taller pràctic: detecció de problemes relacionats amb la medicació (PRM) i elaboració de l’informe de derivació

El passat 19 d’octubre es va realitzar a la seu del COFIB un taller pràctic dirigit a un grup de treball format per farmacèutics que treballen amb Nodofarma Assistencial amb l’objectiu d’aprofundir amb el registre de les incidències i l’elaboració de l’informe de derivació. Principalment es van abordar les incidències amb els medicaments d’estret marge terapèutic.

La col·laboració entre professionals sanitaris és molt important i el paper de la farmàcia comunitària per protegir el pacient enfront de l’aparició de Resultats Negatius de la Medicació (RNM) mitjançant la identificació de Problemes Relacionats amb la Medicació (PRM) és imprescindible. Per aquesta raó, a través de les farmàcies adherides a Nodofarma Assistencial es posa en valor la funció del farmacèutic en la resolució d’aquests tipus de problemes. 

Dia Mundial de la Diabetis

Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, que se celebrà el 14 de novembre, es va realitzar una minipíndola, d’una durada aproximada de 20 minuts amb el títol “Abordaje del paciente con diabetes: taller práctico utilizando Nodofarma Asistencial” que podeu visualitzar aquí.

L’acció s’ha acompanyat de diversos materials que han rebut les farmàcies adherides a Nodofarma Assistencial, com la guia ràpida de la diabetis (amb diferents taules dels tipus d’insulines) o les infografies de dispensació d’inhibidors del cotransportador de sodi glucosa tipus 2 (iSGLT2) i altres materials dirigits a pacients, com les infografies del maneig de la hipoglucèmia i del peu diabètic.

Per ajudar el farmacèutic en la detecció precoç també s’ha elaborat una infografia que inclou el Test de Findrisk.


Recordau que podeu demanar més informació sobre el Servei de Nodofarma Assistencial, que és gratuït per a les farmàcies, a través del telèfon o WhatsApp al 677 777 041 o del correu electrònic illesbalears@redfoco.redfarma.org.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados