Dimecres, juny 12, 2024
HomeNodofarma AssistencialSecció Nodofarma Assistencial

Secció Nodofarma Assistencial

Premis Foro Atenció Farmacèutica

El cas clínic elaborat per María Sonia García Bartolomé, de la Farmàcia de Capdepera (Cala Lliteras) i registrat a Nodofarma Assistencial ha resultat guanyador del 2º accèssit als Premis “Foro de Atención Farmacéutica en Farmacia Comunitaria 2023”, presentat al passat XIII Congreso Nacional de Atención Farmacéutica, celebrat a Tenerife.

El cas clínic exposa dues interaccions farmacològiques que un cop resoltes varen permetre la millora d’una pacient amb malaltia de Parkinson. Podeu llegir tots els casos clínics aquí.

Jornada FoCo

El passat 21 de novembre la Formadora Col·legial (FoCo) va assistir a la VII Jornada FoCo Nacional amb el lema “Comunicando más allà de la Red” a la seu del Consell General de Col·legis Farmacèutics. L’objectiu de la jornada era fer una revisió dels treballs realitzats per la “RedFoCo” durant l’any 2023, compartir les experiències dutes a terme a les diferents comunitats autònomes i planificar les accions de cara al 2024.

Servei d’Adherència Terapèutica en pacients amb asma i MPOC 

La Fundació de Ciències Farmacèutiques de les Illes Balears, juntament amb el COFIB, promou un estudi sobre l’eficàcia de la intervenció farmacèutica en la millora de l’adherència terapèutica en pacients amb asma i MPOC.

Aquest estudi pretén avaluar l’eficàcia de la intervenció del farmacèutic comunitari, mitjançant el Servei d’Adherència Terapèutica, en l’augment de l’adherència als medicaments inhalats i la consegüent millora de la salut dels pacients. S’avaluarà l’adherència amb el test de Morisky-Green i el control de l’asma i la MPOC amb el qüestionari validat ACT i COPD, respectivament, i amb la determinació del Flux Expiratori Màxim (FEM) amb un Peack-Flow.

La participació de la farmàcia comunitària en el correcte ús dels inhaladors i en el foment de l’adherència terapèutica és clau per poder augmentar la qualitat de vida dels pacients amb aquestes malalties i sol·licitam l’ajuda i col·laboració de les farmàcies per formar part de l’equip de farmacèutics investigadors d’aquest estudi.

Es facilitaran els materials i el protocol a tots els farmacèutics col·laboradors i es realitzarà una formació dimarts 30 de gener de 2024

Programa formació


Recordau que podeu demanar més informació sobre el Servei de Nodofarma Assistencial, que és gratuït per a les farmàcies, a través del telèfon o WhatsApp al 677 777 041 o del correu electrònic illesbalears@redfoco.redfarma.org.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados