Dilluns, juliol 22, 2024
HomeNodofarma AssistencialSecció Nodofarma Assistencial juny

Secció Nodofarma Assistencial juny

Premis Foro AF-FC

Ione Andrea, premiada en la 13a edició dels Premis “Foro Atenció Farmacèutica en Farmàcia Comunitària”

El Consell General de Col·legis Farmacèutics ha lliurat, per tretzena vegada, els Premis “Foro Atenció Farmacèutica en Farmàcia Comunitària (AF-FC)”. 

Des del COFIB tenim la satisfacció de comptar amb Ione Andrea Gamón, farmacèutica titular de la farmàcia de Punta Prima, a Menorca, entre els guanyadors. Concretament, Ione ha estat la guanyadora del 1r accèssit del Premi.

El cas tracta d’un pacient de 67 anys amb una historial de dislipèmia mixta mal controlada, tot i ser adherent al tractament prescrit (rosuvastatina 10 mg) i a les mesures higienicodietètiques indicades. Des de la farmàcia comunitària (FC) es realitzen distintes determinacions de colesterolèmia i trigliceridèmia en sang capil·lar amb valors de 456 mg/dl de triglicèrids i 216 mg/dl de colesterol total. Al cap d’un mes els valors de colesterolèmia milloren, però la trigliceridèmia empitjora, arribant a valors de 507 mg/dl, per la qual cosa la farmacèutica detecta un Problema Relacionat amb la Medicació (PRM) i deriva al metge d’atenció primària (MAP) comunicat per escrit la detecció d’una inefectivitat del tractament.

Finalment, el metge prescriu un gemfibrozilo 600 mg al pacient, la farmacèutica realitza el Servei de Dispensació del nou medicament i fa un seguiment del pacient. Els valors de triglicèrids mostren una gran millora aconseguint valors de 185 mg/dl al cap de dos mesos.

El paper de la FC en el seguiment dels pacients, juntament amb l’educació sanitària i la comunicació fluida amb el MAP, pot optimitzar el tractament dels pacients i protegir-los enfront de l’aparició de resultats negatius de la medicació, mitjançant la identificació precoç dels PRM.

Els premis tenen com a objectiu reconèixer el compromís dels farmacèutics amb la societat a través de la prestació de Serveis Professionals Farmacèutics Assistencials (SPFA).


Recordau que podeu demanar més informació sobre el Servei de Nodofarma Assistencial, que és gratuït per a les farmàcies, a través del telèfon o WhatsApp al 677 777 041 o del correu electrònic illesbalears@redfoco.redfarma.org.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados