Dimecres, juny 12, 2024
HomeNodofarma AssistencialSecció Nodofarma Assistencial abril

Secció Nodofarma Assistencial abril

Hipotiroïdisme

S’ha elaborat un nou díptic dirigit a pacients “Hipotiroïdisme: què he de saber?” que s’afegeix al material que tenen disponible les farmàcies adherides a Nodofarma Assistencial per reforçar el Servei de Dispensació o Servei d’Indicació Farmacèutica.

En aquest sentit, dilluns dia 29 d’abril també es va celebrar una píndola formativa “Abordatge del pacient amb hipotiroïdisme: Taller pràctic utilitzant Nodofarma Assistencial”, on es tractaren els aspectes més importants d’aquest problema de salut i es resolgueren dos casos pràctics. Es pot visualitzar en diferint aquí o al canal de YouTube “Mi Farmacia Asistencial”.

Estudi de l’efectivitat de la intervenció farmacèutica en la millora de l’adherència terapèutica en pacients amb asma y MPOC

Després d’aquest primer mes d’implantació de l’estudi sobre l’eficàcia de la intervenció farmacèutica en la millora de l’adherència terapèutica en pacients amb asma i MPOC a les 24 farmàcies de les Illes Balears adherides ja s’han realitzat més de 100 visites a pacients i el feedback ha estat molt positiu.

Durant aquest mes d’abril i maig es farà la segona visita als pacients, en la que es repetirà el mateix procediment i podrem esbrinarem si el pacient ha millorat la seva adherència terapèutica i el control del problema de salut i/o qualitat de vida després de la intervenció farmacèutica. Per aquesta finalitat s’utilitzen qüestionaris de salut validats com el “Test de control del asma (ACT)”, el qüestionari CAT “COPD Assessment Test” o el qüestionari de qualitat de mida “Euroquol 5D-5L” i l’escala EVA 0-100. En el cas dels pacients amb asma també es fa una determinació del Flux Espiratori Màxim (FEM) amb un peak-flow.


Recordau que podeu demanar més informació sobre el Servei de Nodofarma Assistencial, que és gratuït per a les farmàcies, a través del telèfon o WhatsApp al 677 777 041 o del correu electrònic illesbalears@redfoco.redfarma.org.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados