Dimecres, juny 12, 2024
HomeEditorialUn nou impuls per a Món Apotecari, la revista de tots els...

Un nou impuls per a Món Apotecari, la revista de tots els col·legiats

A partir d’aquest número l’edició de Món Apotecari es realitzarà en forma de blog, molt més accessible i fàcil de llegir a través de qualsevol dispositiu electrònic. El nou format es posarà en funcionament a principis de gener.

Món Apotecari, la publicació del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i la revista de tots els farmacèutics de la nostra Comunitat es va fent gran. S’acosta als tres cents números, des d’aquell 28 de febrer de l’any 1987 que va néixer en format de pàgina doble a l’interior del diari Última Hora. Fou al número 33 quan Món Apotecari va esdevenir com a revista independent, el gener de l’any 2000. Des de llavors ha patit diferents modificacions, sobretot de disseny, adequant-se a les noves tendències gràfiques, fins que aquell fatídic mes de març de 2020 es va declarar l’estat d’alarma a tot el territori espanyol per fer front a la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19. Aquell mes, en un context que semblava insignificant davant la situació que ens tocava viure, Món Apotecari anunciava que per primera vegada en la història de la revista aquell número no arribaria a les mans dels apotecaris. No es podia assegurar ni la distribució ni la gestió de les revistes en paper. Per això, des d’aquell moment es va començar a editar en format digital, escrita des de casa pels redactors de la revista, tots treballadors del COFIB.  Aquell compromís amb la salut i la informació, va permetre sortir endavant a Món Apotecari, i amb el temps es va deixar com a definitiu el nou format digital, més adient amb l’esperit renovador i mediambientalment responsable del “Col·legi sense papers” que havia impulsat el COFIB amb anterioritat.

El nou format digital ens permetia incorporar nous elements als articles, incloure enllaços actius i altres recursos multimedia, però hem comprovat que dificulta molt la seva lectura a través de telèfons mòbils, tàblets i dispositius electrònics que no siguin l’ordinador. Per això, Món Apotecari fa una nova passa endavant i s’editarà des d’aquest número en format blog. Primer es llançarà en el format habitual de revista digital per, a principis d’any, passar a editar-se en el nou format blog.

Aquest nou format es publicarà a través d’una nova web, monapotecari.com, que permetrà publicar com fins ara totes les seccions de Món Apotecari i conservar les nombroses característiques interactives que hem inclòs des de la publicació digital. Aquest nou format serà molt més fàcil de llegir mitjançant qualsevol dispositiu electrònic i permetrà actualitzar més fàcilment el contingut, a més de construir comunitat. També permetrà augmentar la visibilitat als motors de recerca, possibilitant així la millor difusió dels articles farmacèutics i la tasca que realitzen els farmacèutics en favor de la salut dels ciutadans.

D’aquesta forma, cada mes rebreu un newsletter amb el sumari de la nova revista. Com fins ara, la publicació serà mensual i el newsletter incorporarà tot el contingut del mes, que podreu llegir accedint als enllaços que us enviarem per correu electrònic o a través del web monapotecari.com. Així, mantindrem l’edició mensual de la revista i la rebreu com cada mes a través de correu electrònic, amb l’avantatja de poder llegir-la ara més còmodament a través de qualsevol dispositiu.

Com sabeu, Món Apotecari és la revista de tots els farmacèutics de les Illes Balears, per això us convidam a participar en la seva edició, ja sigui a la secció espai-esplai, com enviant articles a la secció “La veu del col·legiat” o qualsevol altra informació que vulgueu fer arribar als membres del Consell de redacció de la revista a través de cofib@cofib.es

Tots els que feim possible la realització de la revista esperam el nou format sigui del vostre gust!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Relacionados